How I Made Batman in Rotterdam

Zoals jullie wellicht al weten en hebben kunnen zien op mijn website onder het kopje “Composite” staat mijn zoon Benjamin regelmatig model voor mijn foto’s.

Deze lieve knul wordt binnenkort 6 en ik vroeg hem wat hij nu graag voor zijn verjaardag wilt hebben. Ik vermoedde dat hij zou zeggen: “Lego, Playmobiel, een auto, een fiets” of iets anders in die trend. Hij wilde echter heel graag een superheldenfoto met hemzelf erop als superheld voor op zijn kamer in posterformaat. Welke jongen van 6 wilt dat nou? Nou Benjamin, want hij weet dat zijn papa ook daadwerkelijk kan realiseren 😉

Dus ik ben voor hem aan de slag gegaan. Ik heb eerst een idee geschetst:

schets

Op de schets staat hij als Batman op de rand van het dak van een hoog gebouw. Ik wilde in dit plaatje graag Rotterdam verwerken, gewoon omdat ik er woon. En dus moest ik een goede uitzicht foto maken vanaf een hoog gebouw. Dus heb ik contact gezocht met de manager van het prominente wereldberoemde Beurs WTC gebouw in Rotterdam. Na veel aandringen kreeg ik exclusieve toegang tot het dak van dit prachtige gebouw. Uiteraard onder begeleiding van beveiliging 😉 Daar heb ik zowel van het dak, als van het uitzicht talloze foto’s “geschoten”. Zie onder de 2 die ik voor dit plaatje gebruikt heb!

naamloos-1

Het was een beetje een grauwe dag die dag, maar perfect voor dit plaatje! Ik wilde het ook een grauwe look geven helemaal in de stijl van de donkere batmanreeks.

laag-2robotToen heb ik Benjamin in mijn studio gefotografeerd. Uiteraard hebben we ontzettend gelachen tijdens de fotoshoot. Helaas had hij geen volledig batman pak, hij had alleen een masker en een cape. Op zich vond ik dat wel grappig, alleen moest ik zijn broek vervangen door iets stoerders. Dus heb ik 1 van zijn speelgoed militairen gepakt en heb ik die in dezelfde houding gefotografeerd, en vervolgens in Photoshop geplaatst over zijn benen, zodat het lijkt alsof het zijn eigen benen zijn.

Daarna kwam het grote werk pas. Ik wilde spektakel toevoegen aan de foto en dus moesten er gebouwen in de fik. Nou ben ik zelf geen pyrotechnicus, al heb ik vroeger in mijn kinderjaren nog wel eens een fikkie gestookt, dus moest ik een andere manier vinden om vuur te creeeren in Photoshop. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ik heb een hele zooi supercoole awesome te gekke vuurfoto’s voor een prikkie op de kop getikt bij RAWexchange. Een echte aanrader die website, er staat een enorme hoeveelheid stockfoto’s op speciaal bedoeld voor het manipuleren van beelden.

En waar vuur is, is meestal ook rook. En de rook heb ik met een speciale rookpenseel toegevoegd. Maar het meest lastige moest nog komen. Ik had de foto’s overdag geschoten, maar het moest een avondfoto worden. En om dat enigszins realistisch over te laten komen moest ik dus ieder gebouw in het licht zetten. Dus alle lampjes die je aan ziet staan zijn allemaal door mijzelf er in gekleurd. Dat is zeker monnikenwerk, maar absoluut de moeite waard. Het is een essentiele toevoeging in dit plaatje.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ysZZ_c2pfPA[/embedyt]

Uiteraard heb ik ook een klikbare movieposter er van gemaakt: