How I Made De tulpenboot

Begin 2017 had ik een hele leuke workshop in Mamamo, waar ik de knuffels van de kinderen op de foto heb gezet (check hier). Een van de ouders wilde een foto met de neven en nichten. Na een en ander nader besproken te hebben, kwamen we op het idee om er een mooie kleurrijke tulpenfoto van te maken. Verder had ik de vrije hand. We spraken een datum af om de kinderen op de foto te zetten. Voordat ik de kinderen op de foto ging zetten, moest ik natuurlijk wel zorgen dat ik de achtergrond al voorbereid had.

En om veel tulpen te kunnen vinden moet je natuurlijk in het Keukenhof zijn. En dus maakte ik er een leuk mannenuitje van met mijn zoon. Ik nam meteen gebruik van de gelegenheid om hem wat bij te brengen inzake fotografie. Hij blijkt een natuurtalent 🙂

Bij thuiskomst heb ik de foto’s geselecteerd en ben ik aan de slag gegaan in Photoshop. Vlak voor de geplande datum was de achtergrond af en was het alleen nog het weer in de gaten houden. Ik wilde namelijk buiten fotograferen. Enerzijds omdat ik het licht en omgevingskleuren zo natuurlijk mogelijk wilde nabootsen. En anderzijds omdat 11 kinderen in 1 studio best wel vol is 🙂 (niet dat het onmogelijk is, maar 1 en 1 is 2, dus waarom niet gewoon buiten)…

En toen alle kinderen op de foto waren gezet, was het tijd om ze allemaal in de achtergrond te knippen en plakken. In de versie van de klant staan er overigens nog 2 kindjes bij, waarbij 1 ook een stok in haar handen heeft in het bootje rechts op de foto. Van het gehele proces heb ik een leuk filmpje gemaakt. Die kun je hieronder bekijken!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=t7XQp2XuWKY[/embedyt]

Wil je ook zo’n bijzondere en unieke foto van je familie, je schoolklas, of iets anders? Neem dan gerust contact met mij op voor meer vrijblijvende informatie!

Groetjes,

Angelo 🙂

Angelo van der Klift

Angelo van der Klift

Door middel van fotografie en digitale beeldbewerking laat ik werkelijkheid en fantasie samensmelten tot unieke beelden die een verhaal vertellen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!