11011899_402335676636268_2377205213456306069_o

Hoe ik “Spiritual Friends” heb gemaakt

Een tijdje terug werd ik benaderd voor het maken van een foto. De klant wilde een foto als cadeau geven aan 1 van haar vriendinnen die onlangs de strijd tegen kanker had overwonnen. Omdat zij door een zware tijd was gegaan, en de vriendinnengroep daarom ook, wilde ze iets bijzonders als blijk van waardering laten maken voor haar. That’s what friends are for! šŸ˜‰

En dus ben ik de tekentafel op gegaan met een aantal steekwoorden: boeddha en spiritualiteit.

Een ruwe schets had ik, maar dan komt het verder inkleuren van de details (in mijn hoofd althans). Wat voor sfeer wilde ik creƫeren? Wat voor omgeving moest ik kiezen waarin ik de modellen ging plaatsen? Poses? Kleding? Etcetera!

Voor een ander project (de Tulpenboot) Ā ben ik voor achtergrondfoto’s geweest in het Keukenhof in Lisse. Dat was al ergens in april geweest van dit jaar. Ik had de afspraak voor de fotoshoot ingepland op 30 juli en dus moest ik voor die tijd wel een beetje weten hoe de achtergrond eruit kwam te zien, en hoe het licht ging vallen. En keer op keer kon ik geen geschikte achtergrondfoto vinden in mijn archieven, totdat ik bij de foto’s van het Keukenhof belandde. Daar trof ik dit plaatje aan:

Allereerst iets over deze foto. Het was heel druk in het Keukenhof en goede achtergrondfoto’s maken was nagenoeg onmogelijk, omdat er altijd en overal mensen rondliepen. Toen ik deze scene zag terplekke, toen besloot ik het anders aan te pakken. Ik pakte wat afzetlint uit mijn tas en heb terplekke even ruimte voor mezelf gecreĆ«erd. Achter mij stond een groep van zo’n 50-60 man te kijken wat ik aan het doen was. Nadat ik genoeg plaatjes had geschoten, pakte ik mijn spullen weer in, voordat ik het park werd uitgezet šŸ˜‰ Enfin, het duurde ook maar 5 minuutjes, maar het was wel even nodig.

Deze foto heb ik dus als achtergrond gebruikt voor het uiteindelijke plaatje. Er waren een aantal dingen die ik hier aangepakt heb.

  • Ik heb de bomen in de achtergrond weggehaald met een masker.
  • De grote boom op de voorgrond heb ik gedeeltelijk weggehaald en vervangen door een andere boom uit mijn fotoarchief
  • Ik heb er een lucht achter geplakt, die ik had gefotografeerd ergens in november in het Hof van Saksen (zo’n Landall park ergens in Friesland)

Toen hadden we de fotoshoot op 30 juli. Ik heb hier een klein vlogje van gemaakt (of een videoverslagje, of behind the scenes, hoe je het ook wilt noemen):

Vervolgens ben ik in Photoshop verder aan de slag gegaan.

  • Modellen op hun plek zetten in de achtergrond
  • Dodgen en burnen (hooglichten en schaduwtinten toevoegen om daarmee diepte te creĆ«eren)
  • Schaduwen toevoegen
  • Kleurtonen matchen
  • En allerlei items toevoegen, zoals bladeren, takken, botten, bloemen etc. Allemaal stockfoto’s PNG bestanden van sites zoalsĀ http://www.freepngimg.com/ (wel even goed zoeken wat je wel en wat je niet kunt gebruiken)
  • Verscherpen, contrast, kleurtoon, enz.

Grootklik versie:

Spiritual friends
Angelo van der Klift

Angelo van der Klift

Door middel van fotografie en digitale beeldbewerking laat ik werkelijkheid en fantasie samensmelten tot unieke beelden die een verhaal vertellen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!