be5cef3f2cbd3763f108a5d6ab3cf762-sd

Hoe ik “Teamwork” heb gemaakt

Begin dit jaar nam ik mezelf voor om dit jaar een promovideo te laten maken. Ik wilde in deze video een aantal dingen terug laten komen: fotografie en artworks, het samenwerken met modellen, het maken van achtergrondfoto’s, het fotobewerken, en ook overbrengen van kennis aan volgende generaties.

Mijn vrouw stelde voor dat voor haar afdeling het leuk zou zijn om een artwork van het team te laten maken. Het team was enthousiast over dit idee, en dus bedacht ik een thema: “Teamwork“.

Het plaatje zou misschien wel worden verspreid via een interne nieuwsbrief om zo het team aan de rest van de onderneming te presenteren, waarbij een stukje persoonlijkheid naar voren moest komen.

We gingen na wat een ieders hobby is en ik maakte daarvan een overzichtje. Lezen, sporten, koken en motorrijden kwamen daarbij naar voren. Ik besloot toen om een vrolijke plaat te maken, waarbij ieders hobby naar voren zou komen.

Over de locatie waren we snel uit. Dit bedrijf is (o.a.) gevestigd in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Daar ergens zou dus de achtergrond moeten worden gefotografeerd. Ik werk zelf in het centrum van Rotterdam, dus het was voor mij makkelijk om de locatie te verkennen.

Toen ik midden op het Weena stond, met aan mijn rechterhand het Groothandelsgebouw, zag ik het plaatje in 1 x voor me. Een bijna symmetrische doorgang met de “leading lines” van de tunnelhekken. Dus thuis een snelle schets gemaakt.

Voordat ik aan een project begin, maak ik eerst altijd een ruwe schets. Dit doe ik om een idee te krijgen over welk perspectief ik ga gebruiken, waar het licht vandaan moet komen, de compositie enzovoorts.

Ik had een schets, de locaties waren bekend. Nu was het tijd voor het inplannen van de fotoshoots en de opnames voor de promovideo.

Mischa van Schaijk maakte het videomateriaal terwijl ik het model aan het instrueren was.

Tegelijkertijd werd mij gevraagd door het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel om weer een workshop fotografie te verzorgen. En omdat ik in mijn promovideo ook het stukje kennisoverdracht wilde meenemen, vroeg ik op mijn beurt of er tijdens deze workshop ook opnames gemaakt  mochten worden. We maakten daar goede afspraken over en dus konden we de data gaan vastleggen.

Op het IJsselcollege kregen de leerlingen uitleg over fotografie en mochten ze deze kennis zelf in de praktijk brengen. Een erg leuke ervaring voor de kids, en ook voor mij. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast deze leerlingen worden zodra ze de camera zelf mogen vasthouden.

Het lukte mij uiteindelijk om alle fotoshoots en opnames op 1 dag in te plannen. We hadden een strak schema, maar met genoeg ruimte voor onvoorziene omstandigheden. Die bleven gelukkig uit en alles liep voorspoedig. 1 collega moest dan weliswaar later nog in mijn studio op de foto, want die kon die dag niet aanwezig zijn, maar dat was geen probleem voor mij.

Nadat ik alle foto’s gemaakt had voor deze compositie, kon ik in mijn studio aan de slag met bewerken. In deze video hieronder zie je stap voor stap hoe de foto in elkaar is gezet.

Nadat ik de foto af gemaakt had, heb ik deze op dibond laten afdrukken in een mooi groot formaat, zodat deze in het hoofdkantoor kon worden opgehangen. Ik ben zelf naar het hoofdkantoor gereden om de foto te onthullen (want tot die tijd heeft niemand nog de foto gezien).

En natuurlijk is het altijd fijn om feedback te krijgen op je werk 🙂

De samenwerking voor de totstandkoming van deze bijzondere en gave foto was in 1 woord: hilarisch!

Veel lol, plezier en professionaliteit.

Mariska ~ Woonbron
Angelo van der Klift

Angelo van der Klift

Door middel van fotografie en digitale beeldbewerking laat ik werkelijkheid en fantasie samensmelten tot unieke beelden die een verhaal vertellen.
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x