CW19-AngelovanderKlift-2-Normandy-1024x768

Christmas Wish 2019

De afgelopen maanden ben ik achter de schermen druk bezig geweest met een heel bijzonder project.

Veel families kunnen tijdens de kerstdagen hun kind niet thuis hebben, simpelweg omdat deze te ziek is. En moeten daarom noodgedwongen de kerstdagen in het ziekenhuis doorbrengen.

Christmas Wish is een initiatief geleid door Karen Alsop, dat in 2006 is ontstaan in Australië. De magie van fotografie en Photoshop worden sindsdien gebruikt om zieke kinderen in ziekenhuizen over de hele wereld een klein beetje licht te geven in deze donkere dagen voor kerst. De groep vrijwilligers wordt ieder jaar groter en groter, en daardoor kunnen we steeds meer kinderen en hun families blij maken met een magische kerstfoto.

Een fantastisch goed doel waar ik mijn passie “fotografie en beeldbewerking” ook graag voor inzet. En dus heb ik mij aangemeld als remote-editor in 2017 en heb ik enkele edits mogen verzorgen voor deze zieke kinderen en hun families.

In de wereld van Photoshop zijn er enkele bekende fotografen die voor dit doel 1 uniek artwork hebben gemaakt.  Dit jaar werd ik gevraagd als “celebrity-editor” om een unieke artwork te maken voor 1 van de kinderen.

EDIT_ETOBICOKE_GABRIEL_ILOABACHIE_CE_ANGELOVANDERKLIFT_WITHLOVE
Foto achtergrond en edit: Angelo van der Klift, Honfleur, Frankrijk. Fotograaf van het model: Erin Watt Photography, team Etobicoke William Osler Hospital, Ontario, Canada

How it’s made

In de video hieronder loop ik snel door de lagen heen die ik gemaakt om voor dit artwork.

Als achtergrond heb ik een foto gebruikt die ik deze zomer gemaakt heb in Honfleur, Normandy Frankrijk.

Ook heb ik een achtergrond gemaakt, die vele editors over de hele wereld hebben gebruikt om de kinderen hierin te “photoshoppen”.

Dit is een edit met deze achtergrond, die ik als voorbeeld gemaakt heb voor de andere editors, zodat ze een leidraad hadden om er zelf mee aan de slag te gaan.

Edit_Pert_AshtonCooper
Achtergrond: Angelo van der Klift, fotograaf van het model: Team Perth, Australia

Christmas Wish in Nederland?

Ik zou graag ook dit initiatief in Nederland willen optuigen, want ook hier zijn er gezinnen die de kerst niet thuis kunnen doorbrengen met elkaar. Hoe gaaf zou het zijn als we met een groot team vrijwilligers deze families blij kunnen maken met een bezoek van de Kerstman en daar ook nog eens unieke artworks van kunnen maken!

This has brought tears to my eyes, this is an amazing edit and we can’t thank you enough. Thank you for doing this for our family we will treasure it for life.

Lees het hele verhaal rondom Christmas Wish 2019 en bekijk alle foto’s hier.

 

Ben jij iemand, of ken jij iemand, die ik kan benaderen om dit project op te starten, bijvoorbeeld een gezagdvoerder in een ziekenhuis, een sponsor, een fotograaf, een editor, enzovoorts? Neem dan SVP contact met mij op via onderstaand formulier!

[wpforms id=”10454″ title=”false” description=”false”]

Angelo van der Klift

Angelo van der Klift

Door middel van fotografie en digitale beeldbewerking laat ik werkelijkheid en fantasie samensmelten tot unieke beelden die een verhaal vertellen.
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x