CORONAVIRUS-1024x576

Mijn top 5 van 2020

Wow, wat een bijzonder jaar was 2020. Het jaar van Covid-19, het coronavirus, dat nagenoeg de hele wereld heeft platgelegd. In Nederland gingen we in maart in een intelligente lockdown. In de zomer kon er versoepeld worden, maar vanaf de herfst was het echt afzien. En in december moest het land helemaal op slot.

2020 was voor mij ook een heel leerzaam jaar. Ik ben gestart in maart met de opleiding Nima B (marketing manager), waarbij we slechts 3x een plenaire bijeenkomst hadden. De rest van de bijeenkomsten vonden digitaal plaats.

2020 was mij ook het jaar van jubilea. Zo bestaat Angelo van der Klift Fotografie dit jaar officieel 5 jaar. Dit jaar was ik ook 12,5 in dienst van Gebr. Sluyter. Bestaat Gebr. Sluyter dit jaar 100 jaar en last but certainly not least: dit jaar werd mijn jongste zoon 4 en ging naar school, mijn oudste zoon werd 10 en zijn mijn vrouw en ik dit jaar 25 jaar samen.

Ondanks alle hectiek omtrent corona en alle aanpassingen in het leven die daarmee gepaard gingen, kon ik toch nog de tijd en de rust vinden om enkele verhalen uit te beelden. Bijvoorbeeld het verhaal van Geppetto. Mijn persoonlijke favoriet van 2020:

Nummer 1 van 2020:

Geppetto's verhaal
Het verhaal van Geppetto

Deze foto maakte ik in het begin van de eerste lockdown, vlak voordat ik met mijn studie begon. Het was een hectische tijd met mijn kinderen thuis (ze mochten niet naar school, dus was ik naast vader, werknemer en fotograaf, ook nog leraar en pedagoog) en ik wilde iets leuks met ze verzinnen. Op ruime afstand kon ik ook opa als Geppetto fotograferen. Een filmpje van hoe deze foto is gemaakt vindt je hier.

Op nummer 2:

Je schepen uit het verleden verbranden
Burning ships from the past

In 2019 was ik al begonnen met het maken van dit plaatje. In maart van 2020 had ik met 2 “piraten” afgesproken om ze op de foto te zetten voor dit verhaal, maar toen kwam de lockdown en ging de afspraak niet door. Na een paar maanden kwam dit werk weer eens voorbij bij mij en bedacht ik een alternatief idee. En dat werd dit plaatje. Het past uiteindelijk beter bij mijn eigen verhaal. Het verleden achter je laten en vooral kijken naar wat de toekomst te bieden heeft :).

Op nummer 3:

100 jaar Gebr. Sluyter

Met dit plaatje ben ik lang bezig geweest. Ter viering van het 100 jarig jubileum in 2020 van Gebr. Sluyter, makelaar in assurantiën, mocht ik dit bijzondere plaatje maken. Op het eerste gezicht lijkt het een wirwar, maar de échte kenner kan zich hierin herkennen. De locatie is het beurs WTC in Rotterdam, 17e verdieping, waar Gebr. Sluyter al sinds de jaren 80 is gevestigd. Om precies te zijn is dit de directiekamer. Het beeld vertoond het verleden (de ouderwetse beursvloer van de co-assurantiebeurs, zoals deze in vervlogen tijden eruitzag), het heden (de kamer zelf, met het bureau, en links naast het bureau ook de stoelen die zo kenmerkend waren voor Gebr. Sluyter), en de toekomst (op het bureau de website op een plat beeldscherm en de man die naast de truck symbolisch naar de toekomst staat te kijken). En in alle elementen komen de kernmarkten van Gebr. Sluyter voor: maritiem (het binnenvaartschip) en de transport (de vrachtwagen). Helaas kon Gebr. Sluyter door de coronamaatregelen niet het feest vieren zoals ze gepland hadden, maar is deze foto (door Jan R. Smit uitgeprint op fineart papier en ingelijst in een prachtige lijst) naar ieders huisadres verstuurd met een mooie kaart erbij en een bosje bloemen, als hart onder de riem voor alle medewerkers in deze gekke tijden.

Op nummer 4:

What the future brings

Ook voor mij had corona impact. Op allerlei manieren. Door de lockdown moest ik vanuit huis gaan werken, vanuit huis mijn studie doen, vanuit huis mijn kinderen lesgeven, vanuit huis toch iets kunnen doen met fotografie. Het is een ongelofelijk hectisch jaar geweest, en we zijn er nog lang niet, maar gelukkig gloort er hoop aan de horizon met het aankomende vaccin. De onzekere toekomst door corona heb ik in dit plaatje als onderwerp genomen. Een vage schim van het virus in een mistige omgeving, met de persoon op de voorgrond die opziet tegen het grote gevaar, maar er onverschrokken voor gaat staan. Het symboliseert de ongekende tijd waarin we leven, de angst, de vechtlust, de hoop, alles waar we nu mee te maken hebben.

Tot slot op nummer 5 van 2020:

Het eiland Amoras

Tot slot dit plaatje. Het leek me leuk om eens een voorpagina van een Suske en Wiske strip na te maken. Het werd de voorpagina van Het eiland Amoras. Waar Sus Antigoon de 2 kinderen vervoert op zijn rug. Ik was er al in 2018 aan begonnen, Benjamin was toen 8, en pas begin dit jaar Enora gefotografeerd. Op de foto zijn dus even oud, terwijl er toch 1,5 jaar verschil tussen zit. Grappig feitje 😉 .

Ik heb in 2020 helaas niet veel tijd gehad om dit soort plaatjes te maken, doordat de studie veel van mijn tijd in beslag nam, en daarnaast dat ik door corona niet alle opdrachten kon aannemen.

Ik verwacht persoonlijk dat we nog wel even met de maatregelen in verband met corona te maken blijven houden. Ik zal me in het eerste kwartaal in ieder geval focussen op het behalen van mijn studie. Dat wil echter niet zeggen dat ik geen nieuwe opdrachten aanneem! Natuurlijk kun je mij gewoon zoals gebruikelijk benaderen voor nieuwe opdrachten. Klik hier om meteen contact met mij op te nemen.

Wanneer mijn studie is afgerond, hoop ik dat we in Nederland al een stuk verder zijn met vaccineren en dat we allemaal gezond blijven, zodat we daarna weer mogen genieten van al onze vrijheden die dit land zo mooi maken!

Ik wens jullie allemaal het allerbeste voor 2021, blijf gezond!

Angelo

Angelo van der Klift

Angelo van der Klift

Door middel van fotografie en digitale beeldbewerking laat ik werkelijkheid en fantasie samensmelten tot unieke beelden die een verhaal vertellen.
4.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marjolein Visser
Marjolein Visser
3 maanden geleden

Supergave foto’s! Hopelijk wordt 2021 een beter jaar!

Karin
Karin
3 maanden geleden

Wow! Jij bent echt een kunstenaar!

trackback
3 maanden geleden

[…] over de hele wereld huishield. Toch mocht ik ondanks alle perikelen een aantal mooie beelden maken. Check de top 5 van 2020. Er valt veel over te zeggen, maar dat doe ik niet. Wel wil ik graag iets anders tegen je zeggen. […]

Julia
Julia
3 maanden geleden

Ik ben benieuwd wat je allemaal in 2021 gaat maken. Ik vind ze allemaal mooi maar degene met schip is een mooi verhaal erachter daar hou ik van. Fijne dagen allemaal.

trackback
3 maanden geleden

[…] terugblik op mijn fotografie in het jaar 2020. In mijn vorige blog stond ik stil bij mijn eigen top 5 van het jaar 2020. In deze blog sta ik stil bij het fotografie hoogtepunt van 2020 op het gebied […]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!
8
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x