Pasen2021

Fijn Pasen

Het is een bijzondere tijd. Ik besteedde er al eerder aandacht aan: de coronacrisis. En na een halfjaar lockdown gehad te hebben, gaan we gewoon nog even door. Het is voor iedereen een uitdagende tijd. Buiten de onzekerheden, worden er ook nog steeds mensen ziek van corona. De vaccinatie gaat niet snel genoeg, hoe snel ze ook gaan. We willen allemaal weer terug naar normaal.

Met deze blog wil ik jou een hart onder de riem steken.

Geduld is een schone zaak. Dat is een oud gezegde, en nog nooit zo actueel als nu. We moeten geduld hebben. Hoe meer geduld we hebben, hoe leuker het straks is om weer de kroeg in te kunnen duiken, naar de bioscoop te gaan, een museum te bezoeken, een dagje naar een pretpark, en vakantie vieren op Kreta of Ibiza.

Nu moeten we ons focussen op de dingen die ons leven mooi maken. De kleine dingen. Simpele dingen, zoals de lentebloesem, de natuur die weer tot leven komt. Een wandeling door de natuur wordt na zo’n lange lockdownwinter weer een feestje. De zon schijnt vaker en langer. Vitamine D! En daar gaan we ons ook beter door voelen.

Geluk vindt je in de kleine dingen. Soms figuurlijk, soms ook letterlijk. Pak je beste camera en ga die kleine dingetjes fotograferen. Kijk naar je foto, zoom in, vergroot het uit. Fotografeer opnieuw, bekijk opnieuw, vergroot het uit, opnieuw. Je zult zien dat je foto’s steeds beter worden, dat je steeds beter op details let. En voor je het weet zijn er dagen voorbij gevlogen, die voor je gevoel slechts een paar minuten duurden.

Kom creatief uit de lockdown, want dat we er uit komen is zeker. En dan begint het herstel. Herstel van een winterslaap. Herstel van de economie. Herstel van je verwaarloosde kapsel. Herstel van het dagelijks leven.

Maar nu eerst nog volhouden. Eerst vieren we Pasen. En misschien is het wel een typerend ijkpunt voor de lockdown. Jezus die herrijst uit de dood, 3 dagen na zijn kruisiging. Hou hoop, hou vol! En maak foto’s! 😉

Angelo van der Klift

Angelo van der Klift

Door middel van fotografie en digitale beeldbewerking laat ik werkelijkheid en fantasie samensmelten tot unieke beelden die een verhaal vertellen.
5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x