Werkmaterieel Graafmachine studioversie 5000x3126 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift
Werkmaterieel Graafmachine studioversie 5000x3126 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

De zon opgraven met een graafmachine. Een graafmachine is een zogeheten werkmaterieel. In 2018 maakte ik dit beeld voor Gebr. Sluyter, een makelaar in assuranti├źn. Inmiddels is dit bedrijf gefuseerd tot Ecclesia Risk & Benefits. Daardoor kunnen zij hun klanten een totaaloplossing bieden.

Voordat ik startte met het maken van deze foto, ben ik eerst een idee gaan schetsen. Dat zag er zo uit:

De zon opgraven
Excavating the sun

Na goedkeuring door de opdrachtgever ben ik aan de slag gegaan. Het was juni 2018 toen ik met een miniatuur graafmachine richting Hoek van Holland reed. Daar probeerde ik het nodige uit.

Ik kwam er al snel achter dat het zand te grof was voor dit plaatje. Hoewel de sfeer perfect was voor deze foto, wist ik dat ik toch een andere oplossing moest gaan zoeken.

De zon opgraven: versie 2

En dus ben ik terug naar de studio gegaan. Onderweg ben ik even gestopt bij het strandje in Rotterdam Nesselande. Daar heb je veel fijner zand. Ik nam een vuilniszak vol zand mee terug naar de studio en daar ben ik het zand gaan zeven. En dat werkte perfect…

Geweldige reacties

Deze foto heeft in WTC Beurs in Rotterdam gehangen ruim een jaar lang en kreeg een hele hoop reacties. Dit beeld was bovendien onderdeel van een expositie van Gurushots in Amsterdam als onderdeel van de Guru’s top pick.