Tangram klassenfoto deluxe thema conceptueel foto
Tangram klassenfoto deluxe thema conceptueel foto
Bekijk de video:

Het is weer even geleden dat ik een thematische klassenfoto gemaakt heb. En hoe leuk was dit om te doen! Dit keer heb ik als thema “De Grote Vriendelijke Reus” genomen, naar inspiratie van het boek van Roald Dahl. De juffen speelden de reuzinnen en de kinderen speelde, tja, de kinderen. Om eenheid te creëren heb ik iedereen in Oud Hollandsche kledingstijl laten komen.

De fotoshoot

In april 2024 heb ik alle kinderen in één ochtend op de foto gezet. Ik maakte daarbij gebruik van een greenscreen. Enkele ouders waren zo lief om mij hierbij te helpen. Bijvoorbeeld met de styling, het begeleiden van de kinderen van en naar de klas. Een dag zoals deze is al voor de kinderen een onvergetelijke ervaring…

Fropskottel
Groepsfoto, Klassenfoto, Unieke Klassenfoto, Klassenfoto de luxe, Conceptuele fotografie

Fropskottel, wat is dat?

De Grote Vriendelijke Reus heeft een favoriet drankje. Maar daar wordt hij wel wat winderig van. Dat drankje noemt hij Fropskottel. Ik vond dat een leuke en grappige naam voor dit beeld. Maar dan moet het ook wel terug te zien zijn op dit beeld. En dus heb ik een aantal flessen besteld en ben ik aan de slag gegaan met het maken van échte Fropskottel uit de gvr. Als je het doet, dan moet je het immers goed doen.

Tutorial: hoe maak ik Fropskottel

Wil je zelf aan de slag met het maken van Fropskottel? Dat kan. Dat laat ik je zien in deze video:

Hoe maak ik Fropskottel

Of het smaakt? Nou, ik heb het niet echt geproefd, want ik had niet zo’n trek in winderigheid. 😉

En dan naar Photoshop

Na de fotoshoot kon ik lekker aan de slag in Photoshop. Ik heb elke actie opgenomen, en ruim 8 uur aan Photoshoppen heb ik samengevat in een Speedart van iets meer dan 7 minuten.

Speedart van het Photoshop proces

Een groep kinderen van deze leeftijd kan een uitdaging zijn. Maar wat hebben ze allemaal hun best gedaan om hun rol te pakken. Tijdens de fotoshoot deed elk kindje en beide juffen hun best. Zo ontstond er een groepsgevoel. Samen aan iets unieks werken.

En tijdens de onthulling in de klas was dat goed terug te zien. Wat zijn ze trots op dit beeld en vooral op hun zelf en elkaar. Dat is impact maken met beeld!

c602bd94 23f2 41d8 8dd3 bdc35d01487c - Beeldmakerij Angelo van der Klift