4A770429 4070 48B3 8BEB 39B9E1AFB2A5 - Beeldmakerij Angelo van der Klift
4A770429 4070 48B3 8BEB 39B9E1AFB2A5 - Beeldmakerij Angelo van der Klift
Bekijk de video:

Toen ik dit beeld maakte, wist ik niet dat het er ook zo uit zou komen te zien. Ik had hem namelijk iets anders in gedachten. Ik kwam op het idee voor een opdracht om een vrachtschip uit de zonnebril te laten komen. De schets zag er zo uit.

optie 12 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Toen ik met het maken van het beeld aan de slag ging, kwam ik er al snel achter dat dit een lastigere exercitie was dan vooraf berekend. Dat kwam door de afstanden tussen strand en zee en perspectief goed krijgen van het schip. De eerste versie zag er dan ook zo uit:

Goederentransport Zonnebril 5000x2813 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Ik was niet tevreden en na nog een aantal pogingen wilde ik het eigenlijk al opgeven. Maar tijdens mijn vakantie op Kefalonia (ik had bril en camera mee), zag ik in wat ik niet goed deed. Ik gebruikte niet de juiste foto voor het water wat uit de bril kwam, en ik moest iets anders doen met het schip. Dus op de allerlaatste dag van de vakantie werd ik door mijn vrouw nagenoeg gesommeerd om alsnog een poging te wagen. ‘s-Avonds, bij zonsondergang, schoot ik dit plaatje.

Stilte voor de storm, de originele foto

Het klopte. En het lukte. De stilte voor de storm.

In de zomer van 2018 deelde ik de foto via allerlei social media kanalen en deze ging viral. En tijdens Rotterdam Photo Art Rotterdam stond deze foto ook als eye catcher op de expositie.