logologowhite

Een magische kerst voor Mason

In 2019 was ik in Périgueux, Frankrijk en daar zag ik dit huis op een muurtje staan. Dit huis is bijna 700 jaar oud en heet L’Eschif. Begin van dít jaar kwam ik de foto weer tegen in mijn archief en besloot hiermee aan de slag te gaan. En gaandeweg werd het idee steeds duidelijker. Dit moest ik gebruiken voor Christmas Wish. Want wat als tijdens de kerstdagen sneeuw niet komt, vanwaar je het zou verwachten?

Stel, je bent kind en je bent ziek. Zo ziek dat je zelfs tijdens de kerstperiode in het ziekenhuis moet verblijven. Je ouders huilen, artsen om je heen, overal apparatuur die je monitoren. Het is een spannende tijd. En dan zijn daar ineens mensen met camera’s en een greenscreen… En zelfs de kerstman is meegekomen…

Je vergeet even dat je ziek bent. Je hebt lol. Je lacht. Je ouders lachen. En alle andere kinderen lachen ook, voor zover ze kunnen. Ook zij mogen op de foto. Het is gezellig, warm, veilig. Maar als ze eenmaal vertrokken zijn, is de harde realiteit weer om je heen. De artsen, de piepjes, de slangetjes. Maar wat je niet weet is wat er allemaal achter de schermen gebeurd…

Aan de andere kant van de wereld is er iemand aan het werk om jouw foto te veranderen in een magisch kerstverhaal. Speciaal voor jou. In Photoshop komt alles bij elkaar. Het huis, de wolken, jij en het hele verhaal waarover dit beeld gaat. En dan krijg je een week later het resultaat te zien. Je bent verbijsterd. En je waant je weer helemaal in het verhaal, je vergeet weer even dat je ziek bent. Iedere keer als je er weer naar kijkt. Wat fijn!

Over Christmas Wish

Christmas Wish is een initiatief van The Heart Project van de Australische fotografe Karen Alsop. Zij wilde kinderen die door ziekte de kerstdagen moesten doorbrengen in het ziekenhuis een magische kerst geven. Met een klein team startte zij dit project in 2016 op. Het idee was om de kinderen in een magische scene te Photoshoppen. Maar omdat dit best een klus is én je zoveel mogelijk kinderen wilt helpen heeft ze haar internationale facebooknetwerk geraadpleegd. Al snel haakte mensen wereldwijd aan en de jaren erna helpen fotografen en editors wereldwijd kinderen aan een magische kerst. Bekijk de video van dit jaar:

Help mee aan dit project!

Ben je goed met Photoshop, fotografeer je in Nederlandse ziekenhuizen, werk je in een ziekenhuis, wil je doneren of op een andere manier bijdragen? Neem dan graag contact met mij op. Elke hulp is welkom!

Dit artikel is gepubliceerd op 12 december 2022.