logologowhite

Na regen komt zonneschijn

We leven nu al bijna een jaar in een uitzonderlijke tijd. Een voor ons ongekende situatie, die nog lang niet op zijn einde lijkt. Landen gaan al een jaar lang van lockdown naar lockdown om het coronavirus te proberen te onderdrukken. Met de Britse variant lijken de zorgen nog groter te worden.

Er gloort echter hoop aan de horizon. Er zijn al vaccins in omloop en mensen worden wereldwijd al gevaccineerd. Zoals Boris Johnson zei: we gaan de laatste fase van de strijd aan tegen dit virus. Volgens diverse media zal iedereen in Nederland vóór oktober 2021 gevaccineerd moeten zijn.

Graag laat ik je nog eens deze video zien. In de video zie je in een paar minuutjes hoe ik de foto “Na regen komt zonneschijn” gemaakt heb. Een foto die ook is gepubliceerd op diverse websites, zoals 1x.com.

Deze foto “Na regen komt zonneschijn” maakte ik naar aanleiding van een periode uit mijn leven, waarin ik een dieptepunt meemaakte. Ik wist dat ik er zelf hard aan moest trekken om weer dat zonnetje in mijn leven te krijgen. Dat idee nam ik letterlijk om dit – voor mij persoonlijke verhaal – op deze wijze uit te beelden.

Mijn oudste zoon, Benjamin, hielp mij met het maken van deze foto. En mijn jongste zoon, Samuel, gaf mij de inspiratie om deze plaat te voltooien. Een geweldige samenwerking binnen mijn eigen gezin, waarbij mijn lieve vrouw het klankbord was, die mij de overtuiging gaf om deze foto uit te brengen. <3

Toen ik deze foto ging maken, wist ik al wat mijn missie was: mijn verhaal vertellen door middel van fotografie. De wijze waarop deze foto tot stand kwam, gaf mij een helder inzicht in hoe ik wilde gaan werken: visueel verhalen vertellen door van begin tot eind samen te werken.

Dit artikel is gepubliceerd op 5 januari 2021.