Jazeker, ik maak ook portretten!

Mensen portretteren is “by far” het leukste als fotograaf om te doen. Een goed portret legt als het ware een ziel of een gedachte bloot. Het is voor veel mensen dan ook een kwetsbaar moment om op te foto te gaan. Dé reden om als fotograaf niet lukraak te gaan schieten, maar echt eerst even de tijd te nemen voor het model om aan elkaar te wennen.

Model: Iris v.d. Heiden

Voordat ik verhaal vertellende samengestelde beelden maakte, hield ik me al bezig met portretfotografie. Nou is portretfotografie een nogal ruim begrip. In deze blog beperk ik me tot het maken van studioportretten.

Inmiddels, heb ik al honderden mensen voor mijn lens gehad in veel verschillende settings. Ik maak namelijk zowel voor particulieren als voor bedrijven portretten. Denk bijvoorbeeld aan profielfoto’s voor Linkedin, tot aan portfolio shoots.

De ene keer sta ik in mijn eigen studio een thema portret te maken, de andere keer sta ik in een mooie ruimte van één van mijn klanten het personeel op de gevoelige plaat vast te leggen. Wat voor portretshoot ik ook heb, één ding vind ik belangrijk: de tijd nemen.

De tijd nemen om je model een beetje te leren kennen. De tijd nemen om je model op zijn of haar gemak te stellen. De tijd nemen om écht mooie foto’s te maken. De tijd nemen om te ontspannen, om even alles los te laten. Dan kom je samen tot het beste resultaat.

De ene dag sta ik 20 mensen op een dag te portretteren, de andere dag gaan we de hele dag op stap en maken we een hele portretserie. Ik portretteer onervaren mensen, maar ook ervaren professionele modellen.

Model: Fabienne Teeken / styling: Désar Design / Professional imaging
Model: Sara Haket / Styling: Art Photo Projects
Model: Liselotte
Halloween fotoshoot
Model: Lindsay Michelle Van Oorschot / Kleding/jurk: Opaack galerie /Make-up: Mua Ronald

Wil je ook een keer met mij shooten? Of het nou voor je Linkedin, website of voor je portfolio is? Neem gerust contact met mij op!

Algemeen Contactformulier

Deel dit bericht met je netwerk!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest