Professioneel portret voor je Linkedin Profiel Profielfoto Linkedin profielfoto

3 Gratis Nieuwe tips voor een succesvolle Linkedin profielfoto

Jouw Linkedin profielfoto is belangrijk! Ik ben sinds het prille begin van Linkedin al lid. En eerlijk gezegd deed ik er in het begin echt helemaal niks mee, behalve het maken van connecties. Pas sinds dat ik mijn eigen Beeldmakerij pagina maakte, ging ik het vaker inzetten om mijn werk te laten zien. Een eerste indruk is belangrijk. Linkedin is je online CV en dus wil je ervoor zorgen dat je die eerste indruk altijd tiptop in orde is. De getoonde informatie is belangrijk. En minstens net zo belangrijk is jouw Linkedin profielfoto. Want dat brengt je CV tot leven!

Bekijk mijn praktische tips voor een fotoshoot die ook kunt gebruiken voor je Linkedin profielfoto! Want wat is linkedin een mooi medium voor jouw profilering.

Angelo van der Klift

Maar wat maakt nou een goede profielfoto? Daar heb ik uitgebreid onderzoek naar gedaan en met de tips in deze blog, kun jij daar je voordeel mee doen!

Tip 1: schakel een professioneel fotograaf in voor je Linkedin Profielfoto

Zelfs als je zelf een professioneel fotograaf bent is dit een tip die fier overeind blijft staan. Een professioneel fotograaf (en dan een écht professioneel fotograaf) heeft de kennis en de kunde om jou écht als jou op de foto te krijgen. Onderschat deze tip niet, want het maakt echt verschil.

Een professioneel fotograaf heeft niet alleen prima apparatuur, maar nog veel belangrijker: het juiste oog voor compositie, belichting, uitdrukking, setting en gevoel. Hij of zij weet precies op welk moment hij op die trigger moet klikken. Maar hij/zij weet ook wat moet worden geretoucheerd en wat juist niet.

En een professioneel fotograaf weet ook precies hoe een Linkedin profielfoto moet worden opgeleverd voor welk doeleinde, zodat de foto altijd op z’n best wordt getoond. Linkedin heeft bijvoorbeeld een ander opslagmethode nodig, dan een foto voor een website, en al zeker voor print.

Eigenlijk zijn alle tips die volgen, onderdanig aan deze eerste tip. Want huur jij een professioneel fotograaf in, dan zou hij de volgende tips zeker de revue moeten laten passeren.

Tip 2: neem het serieus

Linkedin is een professioneel netwerk website. Anders dus dan facebook of Instagram. Maar het is onzin om deze van elkaar gescheiden te zien, want een potentiële werkgever zal echt wel verder kijken dan alleen Linkedin. Dus wees je sowieso bewust wat je op internet zet, welk medium dan ook.

Dat terzijde: laat je zelf zien zoals je zelf bent, maar neem het dan wel serieus. Dus een gekke bek kan dan alleen als dat écht bij jou en jouw professionele ‘rol’ past. Denk erom dat Linkedin meestal een eerste indruk van jou geeft. Je Linkedin profielfoto is daarom van essentieel belang.

Linkedin Profielfoto

Tip 3: val op

Opvallen met een witte, zwarte of grijze achtergrond is lastig, wanneer 90% van de mensen dat op hun Linkedin-profielen gebruikt. Als fotograaf zoek ik altijd naar een achtergrond die past bij jou, jouw bedrijf of jouw verhaal. Soms kan dat een omgeving zijn, waar je vaak te vinden bent in je beroep. Soms kan dat een kleur zijn, die past bij jouw profilering op internet. Je kunt het dus zo gek niet verzinnen. Ik weet als geen ander hoe je met een Linkedin profielfoto kunt opvallen.

Susan van Hooft 01 Beeldmakerij Angelo vander Klift 4921 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Bedrijven kunnen Linkedin ook inzetten om op te vallen door gebruik te maken van Linkedin profielfoto’s van hun personeel. Voor Ecclesia heb ik ruim 300 medewerkers op de foto gezet in een unieke achtergrond. De profielfoto’s worden gebruikt door medewerkers, maar ook in marketing acties, PR aangelegenheden, enzovoorts. Heel herkenbaar en het ademt Ecclesia.

Marjolein Beijl - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Onderschat de kracht van beeld niet. Het is een belangrijk onderdeel van jouw profilering. Een opvallende Linkedin profielfoto voor jouw Linkedin profiel is dus geen overbodige luxe. Dat geldt dus ook voor bedrijven met personeel. Wil je als bedrijf opvallen, zorg dan ook dat jouw personeel professioneel op de foto wordt gezet met een herkenbare stijl die bij jouw bedrijf past.

Er zijn tal van Linkedin accounts die opvallen door een slechte profielfoto. Hoewel het opvalt is het echter geen goede reclame. Een goede profielfoto toont jouw inzet, interesse en professionaliteit. Je hebt er moeite voor gedaan en je bent bezig met je ontwikkeling.

Op zoek naar een nieuwe Linkedin profielfoto? Neem nu contact op! Laat jezelf opvallen en maak een professionele indruk. Verbeter jouw profilering en zorg dat je gezien wordt!

2024 – Contactformulier – Linkedin profielfoto

Diensten


Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Algemeen

Contact