IMG 2391 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Magische paddestoelen

Het is weer de tijd van het jaar. De herfst is aangebroken en dus kunnen we weer het bos in met onze camera.

Afgelopen zondag ben ik dan ook maar weer op pad gegaan, mét de camera in de hand. Wat een heerlijke dag was het in het Kralingse Bos. En wat een magische wereld houdt zich daar schuil.

IMG 2337 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Kijk je naar het grotere geheel, dan zie je een bos, midden in de stad. Maar zoom je in op de details, dan zie je een hele andere wereld. De wereld die zich slechts enkele keren per jaar laat zien. Een wereld vol magie. Althans, met de zaklamp erbij, want anders zijn het ook maar gewoon paddestoelen en zwammen.

IMG 2367 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Wat heb ik voor deze foto’s gebruikt? Een spiegelreflex camera, in AV modus. Daarmee kan ik de diafragma zelf aanpassen. Met mijn 35mm art Sigma objectief kan ik het diafragma helemaal openzetten naar f1.4, maar voor deze foto’s kneep ik ‘m iets dicht naar f2.0. De canon 90D leent zich uitstekend hiervoor. Waarom? Deze heeft een uitklapbaar scherm, waardoor je goed laag kan met de camera en dan gewoon goed zicht heb op wat je wilt fotograferen.

IMG 2370 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Maar dan ben je er nog niet. Om dit “glowing” effect te creëren heb ik gebruik gemaakt van een zaklamp (ik heb een Varta nightcutter, 1000 lumen). En voor de final touch, jawel, heb ik ook een klein beetje Photoshop gebruikt, maar in dit geval alleen om wat meer de kleuren eruit te laten komen en iets meer contrast. Dus geen 100 lagen aan bewerkingen.

IMG 2326 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Naast het feit dat je op deze manier hele leuke en mooie foto’s kunt maken, is het ook heel leerzaam en tegelijkertijd ontspannen. Je wandelt lekker door het bos, je snuift de herfst op, staat stil bij het kleine en tevreden kom je thuis.

MG 0019 kopie 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Dit jaar was best een bijzonder paddestoelen jaar, althans ’t is maar een dag. Afgelopen keer waren er meer paddestoelen in het Kralingse bos te vinden dan ooit te voren in mijn beleving. Dus een weelde aan beelden gemaakt.

MG 0024 - Beeldmakerij Angelo van der Klift
IMG 2393 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Diensten


Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Algemeen

Contact