OMG ik heb geen inspiratie

Een writersblock maar dan voor beeldmakers. Ownee toch…

Gepubliceerd op

Een writersblock maar dan voor beeldmakers. Ownee toch…

Ik zit altijd boordevol inspiratie en ideeën, maar op dit moment komt er niks uit mijn handen. En niet even een dag of een uurtje, maar al een lange tijd, een jaar ofzo. Ik maak wel zo nu en dan wat, maar niet in de vibe zoals ik die bijvoorbeeld in 2018 had, toen ik deze foto maakte:

En ik snap het wel. Ik heb het veel te druk gehad de afgelopen jaren met een studie, opdrachten, corona en recent een hele ingrijpende verbouwing. Al die zaken hebben veel energie van me geëist. Energie die ik niet in fotografie kon steken.

En zo nu en dan passeert er weer een idee door mijn brein en meestal maak ik een snelle schets van dat idee in mijn schetsboek. En dat heb ik altijd al gedaan, dus die zit al boordevol met ideeën die ik nog niet heb uitgewerkt tot een beeld. Maar toch is dit gevoel anders dan normaal. Er komt echt helemaal geen spontaan idee meer boven. Een writersblock. Maar dan dus voor een beeldmaker. Ik merk dat mijn focus dan ook snel op andere dingen dan fotografie en beeldmaken is gericht dan dat ik normaal heb.

Ja, ik open iedere dag Photoshop en dan sluit ik die ook snel weer. Want het wil maar niet lukken. Opdrachten lukken prima, maar een plaat zoals hieronder, dat komt er gewoon even niet uit…

Geloof me, ik ben zeker niet de enige die hier last van heeft op enig moment in zijn leven. Ik zie het zo vaak voorbij komen in mijn netwerk van fotografen en beeldartiesten. Maar dat het mij dan zou overkomen had ik niet verwacht. Maar tegelijkertijd weet ik dat ik het ook niet kan forceren.

Balans. Ik denk dat daar de oplossing te vinden is. En wat bedoel ik daar dan mee?

Sinds dat ik naast mijn beeldmakerij ook werkzaam ben binnen de marketingsector merk ik dat ik mijn aandacht moet verdelen. En dat is niet erg, dat heb ik altijd gedaan, maar deze carrière switch heeft dus klaarblijkelijk impact op mij. In positieve zin, maar dit is de keerzijde.

Dus, mijn inziens, moet ik op zoek naar de balans tussen de verschillende zaken in mijn leven en die zien te herstellen. En ook dat is iets wat ik niet kan forceren en waar ik dus de tijd voor moet nemen…