162108480 10159631684509701 5726894766284855206 n - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Van foto naar video met AI

Ik schrijf regelmatig over de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en beeldmaken. Ik heb er zelfs een nieuwsbrief voor in het leven geroepen (aanrader!). In deze blog ga ik het hebben over een leuke AI tool voor videomakers.

Check https://app.runwayml.com/. Dit is een AI-tool om video content te genereren. De gratis versie geeft 90 seconden aan videocontent genereren. Standaard een video per 4 seconden.

Runway is an applied AI research company shaping the next era of art, entertainment and human creativity.

MG 1483 scaled 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Je kunt in deze app, nadat je je hebt aangemeld, een foto uploaden en daar beweging aan toevoegen. Dat kan zonder, maar ook met een prompt.

Ik ben redelijk simpel begonnen. Een foto van een model met een wapperende jurk. Eens kijken of het lukt om dat in beweging te krijgen.

Je hebt na uploaden van je foto een aantal instellingen die je kunt doen:

  • Horizontal motion
  • Vertical motion
  • Panning
  • Tilting
  • Shifting

En daarnaast kun je met een brush aangeven in welk gebied de beweging moet komen. Het is even uitproberen en het resultaat is niet altijd even geweldig.

Ok, tof. Hier kan ik wel wat mee. Dat is het eerste wat ik denk na het eerste resultaat. Kijken of ik nog iets leuks kan met een andere foto.

IMG 4286 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Ik upload de volgende foto en voeg daarin de prompt “Surround the subject with falling rose petals”.

De instelling voor beweging heb ik wel even gereset, want anders gaan de instellingen van de vorige foto ook op de foto toegepast worden. En dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Het resultaat is een best vreemd geworden. Eigenlijk niet bruikbaar.

Ik ben nog niet helemaal overtuigd en ik vind het lastig om een goede prompt te vinden in combinatie met de meegegeven instellingen. We gaan een volgend beeld proberen.

The Fisherman part 2 New Chapter Ariving 5000x2789 1 scaled 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Op zich gebeurt er niet veel in deze foto. Wat water, een onderwerp en rechts een omgeslagen blaadje waarachter de zon vandaan komt.

Met 2 verschillende brushes geef ik aan waar er beweging moet komen. Met brush 1 de zee en het blaadje. En met brush 2 het onderwerp.

En ook hier is het resultaat nog niet echt verbluffend…

Ik pas de instelling met de brush aan. Nu maak ik de brush wat kleiner en ga ik wat gedetailleerder selecteren waar er beweging moet komen. Ik maak de te bewegen oppervlaktes ook iets kleiner.

En nu is het resultaat echt al een heel stukker toffer geworden.

De smaakt naar meer, maar na een aantal keer testen zie ik dat ik nog maar 15 seconden aan content over heb. Maar, met een beetje meer ervaring als daarnet ga ik met de volgende foto aan de slag.

162108480 10159631684509701 5726894766284855206 n - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Deze foto heeft wat meer uitdaging.

Ik wil een soort episch beeld maken, waarbij alle elementen bewegen. Het rook, de vogels, de zee en het vuur. Ikzelf hoef niet per se te bewegen. Ik sta immers rustig een pijpje te roken…

Ik begin simpel. Zonder prompt en zonder instellingen aan te passen (wel gereset uiteraard). Dit resultaat vond ik verbluffend…

Wow, dit vind ik gaaf. We gaan er wat brushes tegen aan gooien om te finetunen. Helaas heb ik niet zoveel credits meer over, en dus blijft het bij dit resultaat. Erbij vermeld dat ik net weer iets te gortig met de brushes tekeer ben gegaan…

De arme meeuwen lijkt ook in de fik te gaan in deze render.

Conclusie

Ik heb de gratis versie uitgeprobeerd. Ik beperk me tot die versie. Er is een betaalde versie, en die heeft ook meer opties. Ik maak regelmatig video’s, waarin ik het creatie proces van mijn beelden laat zien. Deze tool kan me vrij gemakkelijk helpen om daar wat leuke beelden bij te maken. Je kunt immers ook alleen met tekst een video maken. Door middel van prompts. Ik heb dat echter niet uit kunnen proberen. Wat dat betreft zouden de makers van deze tool best wat meer tijd in de gratis versie mogen geven.

Echter, ik kan deze tool wel waarderen. In deze specifieke voorbeelden zie ik zeker een toegevoegde waarde. Ook voor het maken van content voor op social media bijvoorbeeld. In ieder geval ga ik deze tool verder ontdekken, en zul je hiervan zeker nog eens wat tegenkomen in mijn blogs.

Diensten


Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Algemeen

Contact