Milly Block CW2021 Karen Alsop and Angelo van der Klift 0001 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Vooruitblik: Christmas Wish 2023

Het is pas april, maar nu al blik ik vooruit naar komend najaar. Want dan starten we het wereldwijde charityproject Christmas Wish weer op. Onder leiding van Karen Alsop gaan verschillende teams van fotografen en editors wereldwijd langs de ziekenhuizen om zieke kinderen een onvergetelijke kerst te bezorgen.

Deze kinderen moeten noodgedwongen rondom de kerstdagen in het ziekenhuis verblijven. Dat is altijd een angstige en onzekere periode. Voor zowel de kinderen zelf, als voor de ouders of verzorgers. Vaak staan ze onder hoge stress, en zijn ze fysiek heel kwetsbaar, bijvoorbeeld door impactvolle behandelingen. Een zware tijd dus, die wij voor hen willen verlichten doormiddel van beeld.

The Snowmaker Christmas Wish 2022 Adelaide Mason Iovetz Tereshchenko Angelo van der Klift Karen Alsop - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Christmas Wish is een initiatief van Karen Alsop’s The Heart Project in 2016. Vlak ervoor leerde ik Karen kennen via social media en raakte al snel in contact met haar. Wij hadden al snel onze gemene deler gevonden: goed doen met beeld. Zij deed dit al iets langer met The Heart Project en ik ben toen vanuit mijn eigen motivatie aangehaakt.

Inmiddels zijn we al weer ruim 6 jaar verder en elk jaar wordt Christmas Wish groter. Meer kinderen die we kunnen bereiken, omdat het team groter en professioneler wordt. En met sponsors zoals Adobe, Wacom, Eizo en de o zo nodige media aandacht van internationale kranten en bladen kunnen we nog meer impact maken. Onlangs bood Linda Magazine ook aandacht aan dit prachtige project. Bekijk de video van afgelopen jaar:

Hoe we dit jaar invulling geven aan dit project is nog niet bekend. Wat wel reeds is besloten is dat we nóg meer op kwaliteit inzetten. In het kader van deze doelstelling zullen er masterclasses worden gegeven door wereldwijd gerenommeerde Photoshop experts aan alle editors. Namen zoals Jesus Ramirez (Photoshop Training Channel), Mark Heaps, Colin Smith, Renee Robyn en Ben Shirk nemen als docent deel aan deze masterclasses. Ook mijn naam is aan dit rijtje toegevoegd en zal de deelnemers alles uitleggen over mijn workflow en zal ik mijn kennis delen op het gebied van digitale beeldbewerking in Photoshop.

Het is een project dat volledig draait op de inzet van vrijwilligers en de hulp van sponsoren. En de impact op de kinderen én hun families is groot. Ontzettend groot. Er zijn zulke verdrietige en ook mooie verhalen, en het is ontzettend waardevol voor deze kinderen en ouders om ze even uit de ellende te halen en ze een magische ervaring en herinnering mee te kunnen geven.

Ik zet mijn kennis en ervaring op het gebied van beeldmaken en fotografie graag in voor het goede doel. Impact maken met beeld. Een belangrijke reden waarom ik mij jaarlijks inzet voor Christmas Wish van The Heart Project, een wereldwijde samenwerking om zieke kinderen tijdens de kerstdagen een magische fotografische ervaring te laten beleven. Om dit te kunnen waarborgen, reserveer ik een deel van de inkomsten. Zo dragen mijn klanten ook bij, om de wereld een beetje beter te maken!

Uiteraard zal ik je door middel van blogs up to date houden rondom de ontwikkelingen. Op de hoogte blijven? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Algemeen

Diensten


Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Algemeen

Contact