MG 0019 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

4 belangrijke redenen om jouw personeel professioneel te fotograferen

Elk bedrijf wilt zich op de juiste manier positioneren. Uiteraard in de lijn met de bedrijfsfilosofie en -strategie. Beeld is hiervoor áltijd een belangrijk, zo niet bepalend onderdeel. In deze blog zet ik een aantal redenen op een rij waarom het een goed idee is om jouw personeel professioneel op de foto te zetten.

1. Professionaliteit

De meeste bedrijven vatten hun bedrijfscultuur kort samen in een aantal kernwoorden, zoals: professioneel, persoonlijk, ambitieus, etcetera. Holle frases die veel worden gebruikt, maar niet écht worden geladen in de praktijk.

Wil je écht professioneel, persoonlijk, ambitieus, etcetera overkomen? Dan zijn serieus goeie portretfoto’s van je personeel een basisbehoefte. Een basisprincipe.

2. Consistentie

Kracht, eenheid, vertrouwen. Dat is wat je creëert als je al je personeel op één zelfde wijze laat fotograferen. Consistentie is van belang om aan punt 1 te voldoen: professionaliteit. Door een herkenbare achtergrond te gebruiken die past bij jouw bedrijf draag je het ‘teamgevoel’ nog sterker uit. Immers wil je niet te vergelijken zijn met de meeste bedrijven (lees concurrenten). Je wilt er juist uitspringen, boven het maaiveld uitsteken.

Maar consistentie blijkt in de praktijk een zeer lastig te bereiken doel. Doordat een fotograaf vaak moet opdraven (meerdere fotoshoots, bijvoorbeeld bij indiensttredingen), ontstaat er vaak verschil in kwaliteit met voorgaande fotoshoots.

Zoek daarom een fotograaf die altijd de zelfde kwaliteit en authenticiteit kan leveren. Dit is écht een expertise!

3. Zichtbaarheid

Als ondernemer werk je keihard aan je branding. Hoe gaaf is het als je jouw personeel weet te inspireren en ook mee te krijgen als brand ambassadors van jouw bedrijf, want jouw bedrijf is dan ook hun bedrijf. Dat is wat unieke portretfoto’s kan doen op platforms zoals Linkedin.

Maar ook interne zichtbaarheid is relevant en van belang. Zeker bij organisaties die groeien in hun personeelbestand, is het sinds de corona pandemie ontzettend belangrijk om goeie profielfoto’s te gebruiken op bijvoorbeeld intranet, sharepoint omgeving, MS Teams, Zoom, Google Meet enzovoorts. We werken veel thuis, en voor veel bedrijven blijft dit ook “na corona” onveranderd veel. Hoe hou je binding met elkaar? Nou ja, zie punt 4 😉

4. Interne binding

Die interne binding is zo ontzettend belangrijk. Hoe creëer je draagvlak voor jouw merk, nieuwe initiatieven, nieuwe producten, enzovoorts? Door je personeel trots te laten zijn op het bedrijf en op datgeen waarvoor zij bij jouw bedrijf werken. Fotografie is daar een heel belangrijk onderdeel van. Het creëert een binding als je mensen trots kunnen zijn op hun profielfoto. Trots op het resultaat en trots dat hun werkgever dit voor hen regelt. Ze praten er met elkaar over, delen elkaars ervaringen en voelen zich meer een eenheid. Meer dan als losse onderdelen of eilandjes.

Min of meer maak je zo van jouw personeel brand ambassadors. Ze gebruiken hun foto voor linkedin, twitter, enzovoorts. Zij dragen dit deel van jouw unieke huisstijl de wereld in.

Ik heb al voor vele bedrijven en instellingen de portretfotografie voor mijn rekening mogen nemen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Algemeen Contactformulier

Diensten


Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Algemeen

Contact