12309749 528074514028712 3502747495662050016 o - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Poseren voor dummies: 10 beste tips

Poseren is lastiger dan je denkt. Maar met de juiste tips en tricks kom jij straks als een echte modediva voor dag voor de camera. Met deze 10 handige tips “Poseren voor dummies” help ik je zelfverzekerd voor de camera te staan.

Natuurlijk nemen we de tijd en help ik je om te ontspannen, zodat je beter voor de dag komt op de foto. Met de juiste voorbereiding kun je zelf ook wat doen, om tot het beste resultaat te komen tijdens de fotoshoot. Bekijk ook deze praktische tips voorafgaand aan jouw fotoshoot.

Tip 1: Ontspan je lichaam voor het poseren

Adem diep in en uit om spanning los te laten. Wanneer je ontspannen bent, zien je poses er natuurlijker uit. Probeer je schouders los te laten en niet te gespannen te staan. Het kan helpen om even te schudden met je armen en benen voor de foto wordt genomen, zodat je lichaam zich kan ontspannen. Een ontspannen lichaamstaal zorgt ervoor dat je zelfverzekerder en aantrekkelijker overkomt op de foto.

Tip 2: Gebruik je handen

Plaats je handen op je heupen, in je zakken of gebruik accessoires. Handen kunnen soms ongemakkelijk aanvoelen tijdens het poseren. Door ze een doel te geven, voorkom je dat ze er verloren uitzien. Je kunt bijvoorbeeld een tas vasthouden, een hoed opzetten, of simpelweg je handen op je heupen leggen. Dit zorgt voor dynamiek in je houding en maakt de foto interessanter.

Erik Mastenbroek 2 5000x3333 1 scaled 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Tip 3: Verdeel je gewicht

Leun op één been om een natuurlijke houding te creëren. Wanneer je je gewicht op één been plaatst, creëer je automatisch een kleine curve in je lichaam die er natuurlijk en aantrekkelijk uitziet. Het voorkomt ook dat je er stijf uitziet. Wissel van been om variatie in je poses te brengen en ontdek wat voor jou het beste werkt.

12015072 414588772077625 5373922222875595354 o - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Tip 4: Draai je lichaam

Draai lichtjes weg van de camera voor een slanker profiel. Door je lichaam iets weg te draaien van de camera en je gezicht naar de lens te richten, creëer je een slanker en interessanter profiel. Dit geeft diepte aan de foto en zorgt ervoor dat je er dynamischer uitziet. Experimenteer met verschillende hoeken om je beste kant te vinden.

IMG 3983 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Tip 5: Kin naar voren en omlaag

Vermijd een onderkin en creëer een gedefinieerde kaaklijn. Een eenvoudige manier om een mooie kaaklijn te krijgen, is door je kin iets naar voren te duwen en vervolgens iets omlaag te brengen. Dit voorkomt een onderkin en zorgt voor een scherpere kaaklijn. Het kan in het begin een beetje onnatuurlijk aanvoelen, maar met wat oefening wordt het een gewoonte.

C Data Users DefApps AppData INTERNETEXPLORER Temp Saved Images 10649107 297143157155521 3108189510495042378 o - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Tip 6: Ogen naar de lens

Kijk in de lens en lach met je ogen (“smize”). Je ogen kunnen veel emotie overbrengen op een foto. Door direct in de lens te kijken en met je ogen te lachen, creëer je een connectie met de kijker. Dit wordt ook wel “smize” genoemd, een term populair gemaakt door Tyra Banks, wat betekent dat je met je ogen glimlacht. Probeer verschillende uitdrukkingen met je ogen om te zien wat het beste werkt.

Creatief Linkedin portret profielfoto. Unieke portretten van je medewerkers. Echte unieke medewerker portretfotografie

Tip 7: Natuurlijke glimlach

Denk aan iets leuks om een echte glimlach te krijgen. Een geforceerde glimlach kan er stijf en onnatuurlijk uitzien. Denk aan iets grappigs of een mooie herinnering om een echte, natuurlijke glimlach te krijgen. Je kunt ook vragen of iemand achter de camera een grap maakt of iets doet om je aan het lachen te krijgen. Een echte glimlach straalt warmte en oprechtheid uit.

0869E968 6343 47AC 8022 08D4D2F92F5E - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Tip 8: Gebruik props

Leun tegen een tafel of houd een accessoire vast. Props kunnen je helpen om natuurlijker te poseren en een verhaal te vertellen. Leun nonchalant tegen een muur of een tafel, of houd een accessoire zoals een boek, een kopje koffie, of een zonnebril vast. Dit voegt een extra element toe aan je foto en kan je helpen om je meer op je gemak te voelen.

MG 9728 706x1024 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Tip 9: Speel met je armen

Buig één arm en laat de andere ontspannen hangen. Armen kunnen soms ongemakkelijk aanvoelen tijdens het poseren. Door één arm te buigen en de andere ontspannen te laten hangen, voeg je variatie en dynamiek toe aan je houding. Je kunt ook proberen je armen over elkaar te slaan, je handen in je zakken te steken of je haar te aanraken voor verschillende looks.

07991EA5 E4C0 4FFD 80D7 928ECEFDF64B - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Tip 10: Speel met blikrichting

Verander de richting waarin je kijkt om variatie en emotie aan je foto’s toe te voegen. In plaats van altijd recht in de camera te kijken, kun je variëren door je blik naar verschillende richtingen te richten. Kijk bijvoorbeeld omhoog voor een dromerige uitstraling, opzij voor een contemplatieve look, of omlaag voor een meer introspectieve pose. Dit geeft de foto meer dynamiek en kan helpen om verschillende stemmingen en emoties over te brengen. Experimenteer met het richten van je blik op iets specifieks in je omgeving om een verhaal te vertellen met je pose.

Poseren
Poseertip
Poseren voor dummies

Bonustip

Gebruik de poseertips in slowmotion. Alle tips die ik je in deze blog gegeven heb, kun je toepassen tijdens jouw fotoshoot. Maar onthoudt dat je deze tips wel in slowmotion toepast. Het is voor een fotograaf een lastige opdracht iemand op de foto te zetten die continu en snel beweegt. Bovendien zorgt het voor de nodige spanning bij jou als model. Als je deze tips rustig en in slowmotion toepast, dan wordt je vanzelf rustig en ontspannen en dan komen de pareltjes vanzelf op de gevoelige plaat.

Volg me op Linkedin voor meer handige info, of schrijf je in op mijn nieuwsbrief!

2024 – Nieuwsbrief Algemeen

Diensten


Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Algemeen

Contact