top10 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Top 10 Portretten

Ook als portretfotograaf heb je je eigen favorieten. Daarom heb ik een top 10 samengesteld van mijn eigen favoriete portetten die ik heb gemaakt in de afgelopen 10 jaar.

Nummer 10

Het model in dit portret is de prachtige Lindsay (achternaam bij mij bekend). Ik fotografeerde haar in mijn oude studio. Ze was de laatste die ik daar fotografeerde. De reden dat dit portret in mijn top 10 staat is de fijne sfeer waarin ik dit portret maakte. Ik kijk hier met veel plezier op terug.

Lindsay 02 color - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Nummer 9

Het model in dit portret heet Sterre Maan. Ik heb Sterre via een facebookgroep leren kennen. Ik was op zoek naar modellen voor een fotoshoot in een kasteel in Oostmalle (België). De jurk die ze hier aan heeft is gemaakt door Droomjurken.com. Ik heb hier gebruik gemaakt van natuurlijk licht. Deze foto stond meteen in mijn persoonlijke klassiekers.

16903474 589075421295625 5262809581350260868 o - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Nummer 8

Tijdens een foto-event georganiseerd door Cafe Obscura en Art Photo Projects, kreeg ik de mogelijkheid om dit model te fotograferen. In een afgelegen en verlaten gebouw in de Spaanse Polder in Rotterdam maakte ik dit plaatje van Anna Kyrylenko. De jurk gaat natuurlijk niet vanzelf zo omhoog. Daarvoor had ik hulp nodig van haar vriend, die ook aanwezig was. Hier heb ik ook gebruik gemaakt van natuurlijk licht.

Anna Kyrylenko Danhecho Angelovanderklift 2019 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Nummer 7

Denitzah fotografeerde ik tijdens een opdracht voor één van mijn opdrachtgevers. Dit is geen gevalletje van “lucky shot”. We wisten hier namelijk precies wat we deden en wat we wilden. Dat is het mooie van dit soort samenwerkingen. Vooraf bepalen we de stijl door middel van een professioneel moodboard. Natuurlijk zit er wel enigszins wat “geluks”elementen in. Ik maakte ook hier gebruik van natuurlijk licht, dat op dat moment op die plek prachtig was en heeft gezorgd voor dit sfeervolle beeld.

Denitzah Wezer

Nummer 6

Dit prachtige klassieke plaatje heb ik gefotografeerd in Slot Zeist. Het model, Eveline Dorresteijn, stond voor een raam. Het licht viel heel bijzonder op haar. Ik vroeg haar naar beneden te kijken toen ze deze pose aannam. Dat zorgt voor een bijna cineastisch verhaal vertellend beeld.

IMG 4359 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Nummer 5

Dit is er eentje voor aan de muur. Dat was ook precies wat ik wilde bereiken. Dit model heb ik gefotografeerd begin 2023 in Slot Zeist.

IMG 4306 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Nummer 4

Dit beeld is heel bijzonder tot stand gekomen. Ik heb het beeld in opdracht gemaakt en ik mocht mijn eigen creatieve vrijheid gebruiken om het idee uit te werken. De naam van het model is bij mij bekend. Wat ik hier bijzonder aan vind is de belichting. Tijdens de fotoshoot heb ik er flink aan getweekt om tot dit resultaat te kunnen komen. We hadden er gelukkig ruimschoots de tijd voor. Tijd is dan je beste vriend.

5ED2390A D943 4F54 9A19 D40E9B28BE7E - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Nummer 3

Sara fotografeerde ik in 2018 tijdens een prachtige zomerse zonsondergang op het Zuiderstrand in Den Haag. Ik was daar om nieuwe technieken te leren van de enige echte Dmitry Rogozhkin. Samen kwamen we tot het creatieve idee om Sara met jurk en al in het water te leggen. Ik besloot boven haar te hangen en haar recht van boven te fotograferen. De wijze waarop het licht op haar valt in combinatie met haar blik, maakt dit plaatje tot een regelrechte persoonlijke klassieker. Hier ben ik waanzinnig trots op. Het water was overigens nog koud, dus grote complimenten voor Sara.

Sara Haket scaled 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Nummer 2

Hoewel ik dit beeld al weer in 2015 maakte, ben ik hier nog steeds ontzettend trots op en blij mee. Ik zocht een model die als een Mona Lisa voor mij kon poseren. Samen met een visagiste en styliste knoopten we bloemen in haar haar. Vervolgens heb ik 1 lamp gebruikt in mijn studio om haar te belichten. Haar blik, haar pose, en de bloemen, de kleuren en het licht maken dit beeld tot een kunstwerk. Na al die jaren blijft die blik mij boeien. Het lijkt alsof ze zo weer gaat bewegen.

Model is Iris van de Heiden.

Model Iris v.d. Heiden
Fotograaf Angelo van der Klift

Nummer 1

Het is mijn persoonlijke top 10, en daar hoort een persoonlijke foto thuis op de eerste plek. Een foto die de wereld is overgegaan. Tijdens onze vakantie op Menorca in 2016 heb ik mijn lieve vrouw, die toen zwanger was van onze jongste, 46x de diepte in laten duiken om uiteindelijk tot dit beeld te komen. Dit beeld is toto foto van de dag gekozen door onder andere de redactie van het fotografie magazine Zoom.nl.

13585087 496308393905662 7254119710359037648 o 1024x717 1 - Beeldmakerij Angelo van der Klift

Kom ook op de foto!

Wil jij ook een portret laten maken van jezelf, je gezin, je familie, vriendengroep, collega’s of voor je medewerkers? Daar kan ik je uitstekend bij helpen. Neem gerust contact met me op om een en ander door te spreken.

Algemeen Contactformulier

Diensten


Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Algemeen

Contact