Impact maken met beeld. Lees snel mijn blog over fotografie, beeldbewerking en kunstmatige intelligentie. Angelo van der Klift.

Nieuwe Veelgestelde vragen

Op deze pagina heb ik de meest gestelde vragen met de antwoorden voor je klaargezet.

De veelgestelde vragen

Ik heb een aantal veelgestelde vragen voor je op een rij gezet.

Wat voor soort fotografie biedt uw bedrijf aan?

Beeldmakerij Angelo van der Klift biedt diensten op het gebied van

Wat zijn uw tarieven en pakketopties?

Beeldmakerij Angelo van der Klift hanteert een starttarief van EUR 150,00 voor 1 uur fotoshoot exclusief visagie, styling, parkeerkosten en BTW. Het uurtarief bedraagt EUR 100,00 exclusief BTW. Iedere opdracht is echter maatwerk, want iedere opdrachtgever heeft andere wensen en verwachtingen. Neem vrijblijvend contact op voor een maatwerk offerte.

Welke locaties zijn beschikbaar voor fotoshoots?

Afhankelijk van de wensen, het moodboard of de eisen voor wat betreft de opdracht, bepalen we samen de locatie. Dit kan zijn bij u thuis, bij u op kantoor, in een fotostudio, of op een andere binnen- of buiten locatie. Uiteraard dient er rekening gehouden worden met wet- en regelgeving op of rondom de locatie. Mocht een locatie niet beschikbaar zijn, dan kunnen we zoeken naar een creatieve oplossing om toch te kunnen komen tot het gewenste resultaat.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn foto’s ontvang?

In de opdrachtomschrijving vermeld ik altijd het tijdsbestek waarin ik de foto’s zal leveren. Standaard is in mijn algemene voorwaarden een termijn van 3 weken vermeld. Echter afhankelijk van wat de opdracht precies is, kan dit termijn verlengd worden. Ik tracht altijd de juiste verwachtingen te scheppen en de foto’s binnen het overeengekomen termijn te leveren.

Voorbeeld: foto’s gemaakt op een klantevent zal ik snel delen met de opdrachtgever na het event. Opdrachtgever zal immers snel de foto’s na het event willen delen met de aanwezigen.

Voorbeeld: een conceptueel beeld is een stuk arbeidsintensiever, hier zal de doorlooptijd een stuk langer zijn dan in het voorbeeld hierboven.

Heeft u praktische tips voor een fotoshoot?

Jazeker! Ik heb in deze blog een aantal praktische tips opgeschreven.

Welke nabewerkingsopties biedt u aan?

Nabewerking is vast onderdeel van mijn dienstverlening. Voor portretten hanteer ik de stelregel: retoucheren wat er normaal niet zit, zoals puistjes, krabbels, koortslippen, enzovoorts. Daarnaast zorg ik voor een esthetisch realistische weergave, dus geen “over” bewerkingen.

Voor conceptuele fotografie hanteer ik een ander begrip van “nabewerking”. Dit vereist namelijk enorm veel Photoshop handelingen, waarbij ik soms wel met meer dan 100 lagen werk om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Hierover maken we vooraf uiteraard heldere afspraken.

Foto’s restaureren is ook mogelijk. Bekijk deze video voor meer informatie hierover.

Hoe kan ik mijn foto’s ontvangen?

Ik lever mijn beelden altijd digitaal in elk gewenst bestandsformaat en afmetingen. Daarnaast biedt ik ook printmogelijkheden op hoogwaardig fine art papier. Ik maak daarbij gebruik van partners op het gebied van professionele fine art prints. Hiervoor worden altijd aanvullende kosten in overleg in rekening gebracht.

Heeft u een verzekering voor aansprakelijkheid?

Ja, ik heb een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afgesloten. Dit biedt mij dekking voor aansprakelijk in het geval van schade aan derden. Sommige aansprakelijkheid beperk ik in mijn algemene voorwaarden. Dit doe ik om de continuïteit van mijn onderneming te bewaken. Dit maak ik voorafgaand aan de opdracht duidelijk middels het wijzen op mijn algemene voorwaarden. Daarnaast biedt mijn aansprakelijkheidsverzekering geen dekking voor aansprakelijkheid voor schade, die valt onder een aansprakelijkheid-verhogende afspraak tussen mij en mijn opdrachtgever. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als ik een opdracht aanga op voorwaarden van mijn opdrachtgever, waarin een aantal afspraken staan die mijn aansprakelijkheid verhogen. Om die reden zal ik dergelijke afspraken in beginsel niet aangaan. Dit brengt namelijk de continuïteit van mijn onderneming in potentieel gevaar.

Biedt u speciale arrangementen of kortingen aan?

Ik lever altijd maatwerk, want in mijn opdrachten zijn de wensen en verwachtingen anders. Daar wil ik altijd het beste resultaat in bereiken. Kortingen en speciale arrangementen werken hierin beperkend.

Wat gebeurt er als het weer niet meewerkt voor een buitenshoot?

Antwoord 1: dan plannen we gewoon een nieuwe datum

Antwoord 2: dan gaan we naar binnen, of zorgen we voor een andere locatie

Antwoord 3: “ik kan ook Photoshoppen in combinatie met kunstmatige intelligentie”

Kortom, we komen er samen wel uit!

Ik heb een andere vraag
Algemeen Contactformulier